fbpx

Fra stald til bolig – Familiebolig i Mårslet

16. jun 2015

En gammel stald kan fint gøre det ud for familiebolig. Det viser renoveringen af en stald i Mårslet.

På Opstrupvej i Mårslet ligger en stald fra 1970’erne. Men i stedet for husdyr huser stalden nu arkitektparret Aviaja og Esben Frost, som har renoveret stalden til en moderne og miljøvenlig familiebolig for fire. På trods af sin nye funktion har bygningen dog bevaret sin karakter af landbrug og stald. Ydermurene, den bærende trækonstruktion og trælofterne er alt sammen bevaret fra det oprindelige staldbyggeri. Ligesom staldens 16 meter lange og to meter brede gennemgående gang med træsøjler er bibeholdt.

Energi og bæredygtighed har stået i centrum i projektet, som udover at genanvende bygning og inventar også har lavet energi- og vandbesparende løsninger. På taget er der monteret solceller, taget er efterisoleret, vinduerne er udskiftet og vandforbruget dækkes primært af regnvand, som opsamles af en underjordisk tank.

Nomineringsudvalget har indstillet renoveringen med følgende begrundelse:

Ombygningen af stalden til en velfungerende bolig står som et fint eksempel, der viser, at der i de mere end 75.000 tomme landsbrugsbygninger i Danmark er et værdifuldt uudnyttet potentiale, som det er værd at kæmpe for.

 

Parterne bag projektet:
Bygherre: Aviaja Frost og Esben Dannemand Frost
Arkitekt: BO FROST
Rådgivende Ingeniør: Egholm Rådgivende Ingeniører
Totalentreprise: Bredkærvejens Murer og Beton

Se video om projektet her: