“Bygninger Fortæller” er en podcastserie af RENOVER prisen, som har til formål at fortælle de gode historier om nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter. Om visionære, kreative og inspirerende projekter, der giver ny værdi til eksisterende bygninger, skaber lokal forandring og kommer os alle sammen til gode. Fortællingerne anerkender og hylder nyskabende og velgennemtænkte renoveringsprojekter, men beskriver også udfordringerne forbundet med et stort renoveringsprojekt. “Bygninger Fortæller” skal inspirere til nye og flere renoveringer, som langsigtet løfter den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Podcastserien kommer løbende omkring fem af Danmarks bedste renoveringsprojekter, som gennem årene er blevet nomineret til prisen. I hvert afsnit stilles der skarpt på ét af projekterne. Podcasten udgives af BARK rådgivning og er produceret af Filt CPH.


LYT MED HER

Episode 1: “Nyt liv til den døende bymidte” – I 2015 vandt Herning Bibliotek RENOVER prisen. Renoveringsprojektet blev blandt andet rost for at være et fantastisk eksempel på, hvordan man igennem en renovering fuldstændig kan omdanne en bygnings funktion, så bygningen bliver et samlingspunkt i nærområdet. I afsnittet kommer du helt tæt på historien om det gamle og forhadte varehus, der igennem en renovering er blevet omdannet til et samlingspunkt i Herning.

 

Episode 2: “Landsbyen i skolen” – Nr. Vium Skole var tæt på at blive lukket af kommunen tilbage i 2013. Men borgerne i Nr. Vium Sogn gik sammen og opkøbte bygningen, og derefter satte renoveringen i gang. Nr. Vium skole er i dag et samlingspunkt for hele sognet, hvor borgerne kan mødes til alt fra idræt og fester til kaffen efter begravelser.