“Bygninger Fortæller” er en podcastserie af RENOVER prisen, som har til formål at fortælle de gode historier om nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter. Om visionære, kreative og inspirerende projekter, der giver ny værdi til eksisterende bygninger, skaber lokal forandring og kommer os alle sammen til gode. Podcasten udgives af BARK rådgivning og er produceret af Filt CPH.


LYT MED HER

Episode 1: “Nyt liv til den døende bymidte
I 2015 vandt Herning Bibliotek RENOVER prisen. I afsnittet kommer du helt tæt på historien om det gamle og forhadte varehus, der igennem en renovering er blevet omdannet til et samlingspunkt i Herning.

 

Episode 2: “Landsbyen i skolen
Nr. Vium Skole var tæt på at blive lukket af kommunen tilbage i 2013. Men borgerne i Nr. Vium Sogn gik sammen og opkøbte bygningen, og derefter satte renoveringen i gang. Nr. Vium skole er i dag et samlingspunkt for hele sognet. 

 

Episode 3: “En vanvittig forvandling
Hvor meget kan en renovering ændre, ikke bare på en gammel kornsilo, men på et helt nyt byområde? Det får du svar på i tredje afsnit af Bygninger Fortæller, som stiller skarpt på renoveringen af den gamle silo i Københavns Nordhavn, der vandt RENOVER prisen i 2018.

 

Episode 4: “Fra ghettoliste til venteliste
Nyt Rosenhøj var før kendt som et indelukket boligområde med manglende bystruktur og variation. I dag rummer området liv og naboskab, hvor både beboere og forbipasserende har lyst til at være. Renoveringen sikrede en social forandring af området, og Nyt Rosenhøj er gået fra en selvopfattelse som ghetto til at have flere hundrede på venteliste. Hør hele fortællingen lige her.

 

Episode 5: “Kultur i kornlageret”
I dette afsnit kommer du helt tæt på renoveringen af DOK5000 på Odense Havn, der gennemgik en transformation fra korn til kultur. Det er fortællingen om, hvordan man gør en tom og slidt lagerbygning i et øde industrikvarter til en magnet for kulturliv.