Zahles Gymnasieskole

  • Realiseret

    2012

  • Anvendelse

    Institution

  • Areal

Beskrivelse

Med en let tilbygning i stål og glas på toppen af N. Zahles Gymnasieskoles hovedbygning mod Nørreport Station har skolen fået nye, tidssvarende undervisningsfaciliteter. Højdemæssigt indgår bygningen som en naturlig forlængelse af husrækken mellem H.C. Ørstedsparken og Botanisk Have, og den lette tilbygning understreger hovedbygningens karakteristika. Solafskærmningens struktur er inspireret af træers grene og kviste, som skaber reference til lokalområdets store træer, og modtog i 2012 Alu-prisen.
Tilbygningen består af to etager, som rummer undervisningslokaler og tilstødende studiecenter – tilpasset moderne pædagogiske principper, ny kantine og en stor tagterrasse med frit udsyn over Københavns tage.
Den komplekse renoverings- og ombygningsproces af den bevaringsværdige bygning er udført samtidig med, at skolen var i drift.

København