Ved Milestedet

  • Realiseret

    2012

  • Anvendelse

    Bolig

  • Areal

Beskrivelse

Boligbebyggelsen Ved Milestedet blev færdiggjort i 1956. Den var en af de første danske boligbebyggelser, hvor byggeprocessen fik mere opmærksomhed end den boligmæssige kvalitet. Som flere af bebyggelserne fra samme periode har der efterfølgende været store problemer med skader i bygningens beton.

Et af bebyggelsens store problemer inden den blev renoveret, var skader i betonen på altangangene i de to højhuse. Målet med renoveringen har været at genskabe det oprindelige kvalitetsniveau i bygningerne. Det betyder, at altangange, altaner og vinduesbrystninger er blevet betonrenoveret. De tidligere åbne altangange er blevet lukket med termoruder, der både beskytter konstruktionerne og giver beboerne komfort i form af afskærmning mod regn og sne, læ for vinden, reduktion af gadestøjen på gangene og ikke mindst energibesparelser inde i boligerne. Endelig er den tidligere profilerede facadebeklædning blevet erstattet af en ny beklædning med en lys bulgarsk natursten, som sammen med glaslukningerne giver højhusene et markant arkitektonisk løft.

Roskildevej, Avedøre Havnevej, Rødovre