Turbinehallen

Middelfart

Realiseret

2013

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2

Beskrivelse

Bygningen havde i de sidste mange år stået i stille forfald tomt skuende ud over Lillebælt. Nu er bygningen vakt til live igen med en omfattende renovering både ude og inde. Samtidigt har den smukke bygning fået en ny funktion og får med tiden selskab af 4 punkthuse så det samlede kompleks ender på i alt 4600 m².

Turbinehallen havde oprindeligt kun to etager. En kælder og et stort katedralsk rum med høje buede vinduer som i sin tid indeholdt turbinen. Efter renoveringen er der nu 4 niveauer med kontormiljø.

Det var vigtigt at bevare det høje kig og fornemmelsen af det industrielle og samtidigt sakrale rum.

Det er løst ved at lave en organisk formet udskæring over kantineområdet. Her får man det høje kig op igennem huset og bevarer samtidigt en vigtig del af husets historie. Det er også her at husets centrale trappe er placeret. Trappen snor sig omkring en rund elevator udført i glas. Således at når man bevæger sig rundt i huset, så er man hele tiden i kontakt med og fornemmer husets historie. Konstruktivt er der taget udgangspunkt i bygningens oprindelige modulsystem. I det system er et selvstændigt søjler og drager system rejst. Med denne løsning opstår der ikke konflikter mellem eksisterende facadeåbninger og konstruktioner og kommende konstruktioner. Alt passer konstruktivt sammen.

Når man ændre på funktionen i en bygning så opstår der også nye behov. Kravene til en kontorbygning er væsentlig anderledes end til en industribygning, hvorfor der har været ekstra opmærksomhed på indeklima og arbejdsmiljø.

Således er vinduer og døre er forsynet med lavenergiglas med solafskærmning. Det sikrer et optimalt indeklima uden behov for unødig energi til nedkøling. Det er også vigtigt at man kan få dagslys ind i bygningen. Dels for at gøre det til et behageligt hus at opholde sig i og dels for at spare på energien ved at mindske brugen af kunstig belysning. Samtidigt har det været et krav at byggeriet skulle kunne opfylde energikravene i BR2015.

Sted

Gl.Banegårdsvej
Middelfart