Tove Ditlevsens Vej

Vejgaard

Realiseret

2013

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2

Beskrivelse

Helhedsplan for boligblokke i Vejgaard
På Tove Ditlevsensvej i Vejgaard skal to slidte boligblokke fra 1974 samt de omkringliggende udearealer gennemgå en tiltrængt renovering og have en ny identitet.

En gennemgribende renovering en nedslidt bebyggelse fra 1974 og dens udearealer samt en boligsocial indsats var ønsket hos Plus Bolig for deres afdeling i Vejgaard. Blokkene er hver 100 meter lange, og de syv etager rummer i alt 200 boliger, hvor hver bolig er i to etager. Siden 2007 har Kærsgaard & Andersen A/S, arkitekter og ingeniører således arbejdet med idéudvikling og en helhedsplan for bebyggelsen. Virksomheden er nu valgt som totalrådgiver for gennemførelsen, og med støtte fra Landsbyggefonden er projektet nu en realitet.

Indsatsen er især fokuseret omkring af løse de massive problematikker med kuldebroer i bygningerne forårsaget af dårlige konstruktioner samt at skabe tilgængelighedsvenlige boliger i en ny og spændende arkitektur.

Renovering og energioptimering
På indgangsfacaderne er der fokus på at få en flottere og mere værdig ankomst, både når det kommer til udseende og tilgængelighed. Kærsgaard & Andersen har valgt gedigne og flotte materialer, som signalerer kvalitet og enkelhed så som tegl, glas og puds.

Der bliver opsat en ny facade i glas, hvor den oprindelige facade med gangareal er bevaret bagved. Nu er der samtidig skabt den rigtige bredde som brandredningsareal i de nye gangarealer, ligesom de

Yderligere information om projektet

http://kaai.dana6.dk/projekter/bolig/tov

Sted


Aalborg