Svanehuset i Bølshavn

  • Realiseret

    2009

  • Anvendelse

    Bolig

  • Areal

Beskrivelse

Enkelt enfamiliehus på 100 m² (m/kld.) fra 1963 var malplaceret som nabo til bebyggelser bl.a. fra 18.hundredtallet i gammelt fiskerleje, i perioden 2007-2012 er hus og omgivelser totalrenoveret, energioptimeret og arkitektonisk tilpasset omgivelserne samt forsynet med “svævende” terrasser forbundet med svalegang.
Ved renoveringen er følgende forhold prioriteret:
Brugervenlig enkel praktisk indretning til 2 personer + overnattende gæster –
Handicapvenlighed indbygget m. henblik på fortsat beboelse i vor alderdom. Lysforhold, udnyttelse af indstråling – Optimering af vedligeholdelsesvenlige løsninger (indv. og udv.) – Enkel og driftssikker varmekilde – Opdatering af isolering – arkitektonisk tilpsaning af faceder i forhold til det omgivende miljø.
Indpasning af bæredygtig teknologi (Udv. isolering, regnvandsopsamling, vandingsfordelingsanlæg, vandgennemtrængelige belægninger på veje og pladser, solceller)

Bølshavn 26, Bølshavn, 3740 Svaneke.