60’er-villa

Renovering

Realiseret

2013

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Beskrivelse

Vi overtog i juni 2013 en arkitekttegnet villa på Aastrupvej i Haderslev. En markant villa med stor sydvendt pejsestue, opført i hårdbrændte, kostede egernsundtegl (gule m. grønt skær) og lette sydvendte facader med teaktræsrammer mod syd samt skifertag.
En ejendom der i 1962 blev opført i de bedst mulige materialer til rådighed, og hvor husets eneste ejere igennem de godt 50 år har passet ualmindeligt godt på det. Men uundgåeligt trængte huset til en større renovering – og vi valgte at gennemføre en gennemgribende renovering, med så store respekt for husets oprindelige arkitektur som muligt.
Facadepartiernes levetid var udstået. Vi fik i samarbejde med Weile Arkitekter udarbejdet et skitseprojekt for nye, med den udfordring materialer og nye energikrav stiller. Teaktræsrammer, herunder udluftningsriste over partierne blev fasholdt. De brune profilerede brædder i brytninger blev erstattet af rocpanles løsning og Isovers effektive isoleringsmateriale. Det lykkedes at bevare de meget store, men for det arkitektoniske udtryk, meget vigtige vinduespartier.
Køkkenet var adskilt fra spisestue vi serveringsluge, Her valgte vi at nedlægge serveringsluge og tre overskabe, for derved at skabe forbindelse mellem køkken og spisestue, og udnytte lysindfald gennem rummene. Snedkerkøkken blev bevaret, låger mv. sprøjtemalet. Ny hvidevarer integreret i elementer, herunder em-hætte i eksisterende overskab. Nedslidte linoleumsfliser erstattet af gulv af flydebeton/eopxy maling.
Badeværelse bevaret mest muligt – oprindeligt mosaik-gulv med varme bevaret. Nyt inventar, her valgt Dansanis Curvo samt Vola.
Derudover gennemgribende renovering af samtlige overflader og installationer i hele huset.
Vi håber med denne renovering at kunne inspirere andre til at bevare den fantastiske arkitektur der prægede 60’ervillaerne, som alternativ til de mange moderniseringer der leder tankerne hen mod moderne typehuse.

Sted


Haderslev