Kollektivhuset

  • Realiseret

    2012

  • Anvendelse

    Bolig

  • Areal

Beskrivelse

Kollektivhuset – højhuset ved starten af Lyngbyvejen – er et af Københavns mest markante modernistiske vartegn. Gennem en årrække er huset blevet gennemrenoveret blandt andet med en helt ny vestfacade som nyfortolker den tidstypiske arkitektur.

I 2012 blev 1. salen omdannet fra erhverv til boliger. I denne forbindelse blev vestfacaden fra stuen til og med 1. sal udskiftet med en glas-/alufacade. I boligerne går glasset fra gulv til loft, så der sikres optimale dagslysforhold. Samtidig får beboerne en fascinerende panoramaudsigt over den pulserende trafik på Lyngbyvejen.

Som noget helt unikt opfylder facaden lovkrav om støjdæmpning – også med åbent vindue! Og det på trods af placeringen ud til en af Danmarks mest trafikerede veje. Adgang til frisk luft uden støjgener opnås med et specialdesignet etagehøjt ventilationsvindue (3G), som i det indre hulrum mellem glassene dæmper vejstøjen maksimalt og tillader den friske luft at trænge ind i boligen. Samtidig kan vinduet, hvis beboeren ønsker det, åbnes i sin fulde højde og anvendes som en fransk altan.

Den nye facade fremstår rytmisk og taktfast med et knivskarpt udtryk der respekterer husets modernistiske, rationelle udtryk og karakter af ”bomaskine”.

Hans Knudsens Plads, 2100 København Ø