Birkely, Stege

  • Realiseret

    2012

  • Anvendelse

    Institution

  • Areal

Beskrivelse

Bygningen husede et værested for brugere af Vordingborg Kommunes socialpsykiatri. Ud over at være værested, rummede bygningen også små værelser, der udlejedes til borgere, som ikke havde noget alternativt sted at bo.
Bygningen husede tidligere et gammelt plejehjem, og blev oprindeligt bygget som børnehjem. Siden bygningen blev ændret fra plejehjem til psykiatrisk værested, var der ikke sket ændringer eller større vedligeholdelsesopgaver af stedet.
Renoveringsprojektet, som blev færdiggjort i 2012, indebar ombygning af
eksisterende bygning til 9 almene ældreboliger og til servicecenter for brugere af psykiatrien. En vigtig del af renoveringen bestod i at bringe bygningen tilbage til sit oprindelige arkitektoniske udtryk, bl.a. med udskiftning af alle vinduespartier til sprossede dannebrogsvinduer i vogngrøn.

Stege, Møn