fbpx

Nomineringskriterium: Renovering skal fungere for brugerne

25. jun 2013

Et godt renoveringsprojekt afspejler sig ikke kun i selve bygningen, men også i brugen af den. Henrik Mielke, medlem af nomineringsudvalget og direktør i  Enemærke og Petersen, uddyber nomineringskriteriet ”Brugskvalitet”.

Hvad kendetegner renoveringsprojekter, der fungerer godt for brugerne?

– Når man har med boligbebyggelse at gøre, så giver rigtig gode renoveringsprojekter ikke bare et identitetsløft for bebyggelsen, men også for beboerne. Det ser man f.eks. i Langkærparken, hvor beboerne, efter at være kommet tilbage til lejligheder med ny komfort, har ændret deres måde at leve og holde deres lejlighed på.

–  I en institution som Poplen ser man det på en anden måde. Der har man transformeret en grå og kedelig bygning til en bygning, der signalerer lys, glæde og sjov. Det afspejler sig i institutionens popularitet – efter renoveringen er der mange flere forældre, der ønsker at deres børn skal gå i institutionen.

– Når det kommer til kulturbyggeri, så handler det om at få ændret en bygning, der måske ellers skulle rives ned, til et fantastisk værested – også for folk, der bor langt væk. Det er f.eks. lykkedes i Nordkraft og Vester Mølle.

Hvordan sikrer man at projektet i sidste ende fungerer godt i praksis og vurderes positivt af brugerne?

– Det handler om at sætte sig ind i brugernes ønsker og behov – og måske endda finde behov, som brugerne slet ikke vidste de havde. Det er desuden meget forskelligt, hvordan projekter skal gribes an. Der er forskel på at være i Aalborg og i Jyllinge og derfor er man nødt til at stikke en finger i jorden og fornemme lokalområdet – ikke kun nærmiljøet.