fbpx

Ringkøbing Svømmehal – en helt ny oplevelse

24. jun 2016

Renoveringen af Ringkøbing Svømmehal giver bedre svømmeoplevelser – for både store og små.

De danske svømmehaller fra 1970’erne bliver brugt mindre og mindre. Men i Ringkøbing er de to almindelige bassiner blevet opgraderet til fleksible vandaktivitetsområder med forskellige dybder og kvaliteter og unik udsigt over Ringkøbing Fjord. Renoveringen har udvidet antallet af brugere markant.

Der er blevet plads til både vandleg og til hårdere fysisk idræt og en række nye muligheder, der gør turen i svømmehallen til en ny og større oplevelse for gæster i alle aldre.

Renoveringen har også givet plads til to saunaer og en tyrkisk hammam, der byder på afslapning og massage. En indskudt etage er indrettet som multisal til bl.a. fitnesscenter, der er kommet varmtvandsbassiner til de mindste, og vandoplevelserne er gjort ekstra lettilgængelige for gangbesværede. Der er med andre ord blevet plads til alle i svømmehallen.

– Vi indstillede for to år siden, så det kom som en stor, positiv overraskelse, at vi pludselig var kommet så langt, at projektet er blevet nomineret. Det betyder meget for os, og det betyder meget for Ringkøbing-Skjern Kommune, fordi svømmehallen er et lokalt vartegn. Det ville være fantastisk, hvis den kunne gå hen at vinde RENOVER prisen, siger Mark Lund Andersen, totalrådgiver, Bascon.

Nomineringsudvalget har indstillet renoveringen med følgende beskrivelse:

Ringkøbing Svømmehal er et fint eksempel på et godt samarbejde mellem bygherren, rådgiverne, håndværkerne og brugerne og en fornem visionær gentænkning med noget på hjerte. Stigningen i det ugentlige besøgstal fra 3.000 til 3.700 og et bedre tag i de 12- til 18-årige taler for sig selv.

Parterne bag projektet
Bygherre: Lokale og Anlægsfonden (LOA), Ringkøbing-Skjern Kommune
Rådgiver/Arkitekt: C.F. Møller
Ingeniør/totalrådgiver: Bascon