fbpx

Højbro Plads 4 – en perle i byens hjerte

24. jun 2016

Renoveringen af Højbro Plads 4 har givet 24 eksklusive boliger i hjertet af København.

Hjørnebygningen til et af Danmarks travleste strøg har gennemgået flere ombygninger siden opførelsesårene i 1796-97. Fra boligblok til kontorlandskab og nu tilbage igen står Højbro Plads i dag som en visuel perle, der med 24 nye boliger er blevet et eksklusivt hotspot i hjertet af København.

Det privatfinansierede renoveringsprojekt har krævet en stor indvendig ombygning i et logistisk udfordrende arbejdsmiljø. Alene det at få byggematerialer ind og ud af det centrale København har været en opgave i sig selv, men processen er gennemført i forbilledligt samarbejde mellem de involverede parter.

Renovering har desuden haft stort fokus på klimastyring og energivenlige tekniske installationer, samtidig med at byggeriet er udført med stor respekt for ejendommens nyklassicistiske sjæl med bevaringen af blivende vægge og oprindelige strukturer.

– Vi er meget beærede over, at vi overhovedet er kommet i betragtning til RENOVER prisen i år, og vi synes, vi har lavet et projekt, vi kan være stolte af. Vi er detaljeorienterede og passionerede i vores virksomhed og alle – både høj som lav – har bidraget positivt til det resultat, vi har nået i dag, siger Søren Aagaard Rasmussen, der er bygherre og totalentreprenør i Barfoed Group.

Nomineringsudvalget har indstillet renoveringen med følgende beskrivelse:

Barfoed Group har som privat investor i et fint samarbejde med rådgiverne og håndværkerne leveret en imponerende indsats. Som Højbro Plads står smuk, lækker og tiltrækkende i morgenlyset, er der ingen tvivl om, at renoveringen har været hele besværet værd.

Parterne bag projektet
Bygherre/Totalentreprenør: Barfoed Group
Arkitekter: Bertelsen & Scheving Arkitekter
Rådgivning: Klaus Nielsen A/S og OBH-gruppen A/S
Projektledelse: Status Consult ApS