fbpx

Magisterparken – nyt liv og nye beboere

24. jun 2016

Renoveringen af Magisterparken i Aalborg har givet oplevelsesrige boliger – der tiltrækker en bredere gruppe beboere.

Den almene boligbebyggelse Magisterparken i Aalborg led af betonskader, fugtindtrængning, dårlig isolering og kuldebroer, da Himmerland Boligforening besluttede at renovere. Siden har det omfattende renoveringsprojekt af den 13-etager store boligblok udviklet sig til en indsats, der har løftet byggeriet til helt nye højder og givet plads til en ny og mere mangfoldig beboersammensætning.

Blandt andet har nye tilflyttere skiftet deres villa ud med en lejlighed i Magisterparken, der med nye facader er blevet både flottere, mere energieffektiv og mere moderne. Samtidig er flere af lejlighederne lagt sammen, og det har åbnet op for anderledes lejlighedstyper til flere forskellige behov.

Udearealerne er også blevet opgraderet med nye beplantninger, aktiviteter og opholdsområder, og bygningernes stueetager har fået adgang til små haver og terrasser.

– Nomineringen er virkelig noget, vi skal have kommunikeret ud til vores beboere, for det, tror jeg da, er en ekstra fjer i hatten for dem og et tegn på, at alle vores anstrengelser har båret frugt. Det er jeg stolt af, siger Elin Torp Jensen, der er afdelingsformand for beboerforeningen.

Nomineringsudvalget har indstillet renoveringen med følgende beskrivelse:

Med samtænkning af arkitektur, energi og en social indsats viser Magisterparken på fornem vis vejen til en almennyttig sektor med oplevelsesrige boliger og et bedre image. Det kan bygherren, rådgiverne, håndværkerne og især den dynamiske forkvinde Elin Torp Jensen med rette være stolte af.
Parterne bag projektet
Bygherre: Himmerland Boligforening med støtte fra Landsbyggefonden
Arkitekt: C.F. Møller
Landskab: C.F. Møller Landscape
Ingeniør: Moe A/S
Entreprenør: Fjeldsøe Entreprise